bennheden.blogg.se

Småbarnsfar, ofrivillig djurägare och låtsasbonde. Tar betalt för att prata om sprit och skriva dynga. Älskar Jan Stenmark, Ricky Gervais och min familj.

BARNVISORNA

Publicerad 2015-05-05 22:01:21 i Allmänt,

Följande text publicerades i Falkenbergsposten 23/4 2015:

”Mormors lilla kråka skulle ut och åka ingen hade hon som körde…”

För att använda mig av ett mer internationellt uttryck; What?! Hur tänkte de där? För det första, varför har mormor en kråka? Och för det andra, varför i helvete ska den ut och köra?

Jag har insett att ingenting är logiskt i barnvisornas värld. När jag nu lever om denna period i livet i och med barn nummer två blir jag åter igen påmind om barnvärldens ologiska fällor. Vi ska vara glada att vi utvecklas i den takt vi faktiskt utvecklas i och att barnen inte besitter kritiskt tänkande från början. I och för sig har jag, sedan Facebooks inträde i våra liv, insett att inte heller alla vuxna lär sig kritiskt tänkande men det hör inte hit. Hade tvååringen förstått att jag sjöng om en elefant som balanserade på en spindeltråd hade hon ju trott att hennes pappa var dum i huvudet.

Vem är han som bor i ”Litet hus vid skogens slut”? Den så kallade ”tomten”? Tror ni på fullaste allvar att det stackars rädde haren inte blir till långkok så fort han fått in sina öron bakom ”tomtens” dörr!?

Vissa av de klassiska melodierna låter lyckliga och glada men är i själva verket ganska morbida och fasansfulla. Tänk er, istället för en trallvänlig bit, läskiga stråkar och Thåström-bankande plåtslag i bakgrunden när man väsande sjunger ”Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig, annars tar jag dig!”. Återigen; What!? Vad har snigeln gjort? Om det inte är min fd grannes mördarsniglar som klipptes stup i kvarten. Annars känns väl sniglar som väldigt sävliga och relativt sympatiska rackare? 

Små grodorna är ej lustiga att se, för det är så grodor ser ut! Jag hade köpt det om grodan var en ny ras som trillade ner från himlen och man presenterade den som en ny form av kanin. DÅ hade den vart riktigt lustig att se.

 – Har du tagit prästens sko, prästens sko, prästens sko? Min tvååring tittar oroväckande på mig.

– Öhh, nej det har jag inte. Varför skulle jag ha….

– Sorry strunt samma, vi tar en ny låt.

 

– …långt ner i dju-pet-ti-pet-ti-pet-ti-pet, en fisk jag såg och det var DU!

– Okej, farsan, alltså nu vet jag inte vad du vet om fortplantning men jag är ju en männ….

– Jojo jag vet, skit samma vi tar en annan sång.

 

– papporna på bussen säger schhh, schhh, schhh, schhh,schhh,schhh, papporna på bussen säger…

 – Vadå? Jag har inte sagt nåt det är ju du som sjung….

 – Schhh!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela